zie foto 1-optie 1: Gebruik een bestaande ring

Maak gebruik van een lintje of een koordje waarmee je de omtrek van de vinger meet. Doe het lintje niet te strak, maar losjes, om de vinger en meet daarna met een liniaal het lintje. Hiermee heb je de omtrek van je vinger berekend. Nu kun je aan de hand van de ringmaten tabel je binnendiameter bepalen.

zie foto 2-optie 2: Gebruik een liniaal. Je kunt je ringmaat met een liniaal opmeten.

1. Plaats een goed passende ring van jezelf of van degene waarvoor je een ring wilt kopen op de liniaal.

2. Bekijk hoeveel mm de liniaal aan de binnenkant van je ring aangeeft. Is dit bijvoorbeeld 18mm dan is jouw ringmaat 18.

zie foto 3-optie 3: Via Google vond ik ring mallen die je uit kunt printen. Hier kun je een goed passende ring op leggen om de maat te bepalen.

Tot zover “hoe je een ringmaat moet berekenen” maar er zijn nog meer punten waar je rekening mee moet houden.

Een brede ring voelt strakker aan om de vinger, neem bij een brede ring een halve tot hele maat groter.Kom je met je berekening uit op een binnendiameter die niet standaard in de tabel staat (bijvoorbeeld 17,8) kies dan de dichtstbijzijnde (grotere) maat.

Door warmte en kou kunnen je vingers dikker of dunner worden. Zo kan er na een paar uur al een verschil van een kwart ringmaat ontstaan.

Bereken je ringmaat daarom bij kamertemperatuur.

Tips!

1. Twijfel je tussen twee maten, kies dan altijd de grotere maat.

2. De omvang van je vingers wordt onder andere beïnvloed door temperatuur. Probeer je ringmaat op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur.

3. Heb je een brede ring op het oog? Kies dan een ringmaat die een halve tot een hele maat groter is dan je normale maat. Ringen die breder zijn, voelen strakker om je vinger.

4. Koop je een ring voor iemand anders? Gebruik één van zijn/haar ringen om zo de juiste maat te bepalen.

MATENTABEL:

CONTACT OPNEMEN:

Lukt het niet om de juiste maat te nemen, neem dan bij twijfel contact met ons op!

FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3

foto 1