Polsmaat opnemen

Armband maat meten?

Velen hebben het al meegemaakt: u heeft eindelijk een leuke armband op het oog, maar vervolgens weet u niet welke maat. Met behulp van dit artikel kan iedereen zijn of haar armband maat meten. Als u namelijk de juiste armband maat weet, is het zeker dat er teleurstellingen voorkomen kunnen worden. Wat is mijn armband maat? Als u een mooie armband wilt laten maken, hoe bepaalt u dan de juiste armband maat? Een armband maat meten is makkelijker dan bijvoorbeeld uw ringmaat meten.

Een ding is een feit, uw armband maat is niet hetzelfde als uw polsmaat! Uiteraard ligt uw armband maat bij uw voorkeur voor juist een strakke of een losse armband. Hieronder ziet u een schemaatje over uw voorkeur armband maat.

MATENTABEL

Voorbeeld: U heeft een polsomtrek van 17 cm, en u draagt uw armbanden graag ruim. Dan zal de juiste armbandlengte dus 17 + 3 cm = 20 cm zijn! Voor een groot deel zit de armband het meest comfortabel als die 2.5 cm groter is dan uw polsomtrek.

Wat is mijn polsmaat? Stappen om uw polsmaat te meten. Nadat u uw pascomfort weet, is het van belang om op de juiste manier uw polsmaat op te meten. Dit is heel gemakkelijk! Het enige wat u nodig heeft is een meetlint! Als u geen meetlint heeft, kan het ook met een touwtje en een liniaal.

Stap 1: Wikkel een meetlint of een touwtje om je pols, plaats dit net achter het knokkeltje.

Stap 2: Lees de maat af op het meetlint. Indien u een touwtje gebruikt; leg het touwtje op de liniaal om de maat af te lezen.

Stap 3: Voeg er het gewenste aantal centimeters aan toe en voilà: u heeft uw armband maat bepaald!

TIP! Heeft u al een armband waarvan u zeker weet dat dit de juiste maat voor u is? Meet dan deze armband op en u weet gelijk uw juiste armband maat!

Hieronder vindt u uitgebreide tabellen over standaard armbandmaten. Bedenk wel, dat dit richtmaten zijn! Ieder kind, vrouw en man is anders, gelukkig maar! Daadwerkelijk opmeten geeft dus altijd meer zekerheid.