Assieraden

Bijzondere en op maat gemaakte assieraden

Assieraden kunnen u helpen om verdriet een plekje te geven. In veel van mijn assieraden kunt u een beetje as van uw dierbare bewaren. Zo draagt u degene waar u van houdt altijd bij u. Dit kan een grote troost zijn. Toch is het vaak moeilijk en beladen om een herinneringssieraad uit te kiezen.
Ik help u graag om samen met u een geschikt en eventueel op maat gemaakt assieraad te ontwerpen.

Eventueel kunt u ook assieraden uitzoeken waar ook een vingerafdruk op kan komen te staan. Op deze manier maakt u dit sieraad nog persoonlijker. Zie daarvoor mijn sieraden met vingerafdrukken.

Hieronder worden vele vragen beantwoord die regelmatig over assieraden gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij en wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op per e-mail of via WhatsApp!

Kan er alleen maar as in de assieraden?

Diegoart levert diverse assieraden, waaronder:

Ook voor urnen kunt u bij ons terecht.

Kan er alleen maar as in de assieraden?

Zeer zeker niet! Ik krijg vaak mensen in mijn atelier waarvan degene waarvan ze hielden begraven is. Dan is er natuurlijk geen as. Maar er zijn altijd herinneringen. Zo waren er een opa en oma die altijd met de kinderen en kleinkinderen naar zee in Italië gingen. Hoe mooi is het dan om wat zand van het strand in het assieraad te doen. Ook een lok haar of een stukje van een favoriet kledingstuk bidt troost. Het is tenslotte een herinneringssieraad. U mag erin doen wat u maar wilt als u er maar troost uit haalt. Het gaat erom dat u iemand op een mooie en waardige manier kunt herdenken.

Hoe vul ik het assieraad?

Als u kiest voor een vulbaar sieraad dan kunt u dit vullen door het schroefdopje van het sieraad af te schroeven. U gebruikt dan een pincet of u vouwt een blad papier dubbel, opent het en legt er een beetje as in het gootje en schud het dan voorzichtig in het sieraad. Zorg er altijd voor dat u boven een vel papier werkt. Mocht er een beetje as langs vallen kunt u dat later terug in de urn doen. Zorg ervoor dat het fijne as is, anders raakt de opening verstopt en kunt u de schroefdop er niet meer op schroeven. Ik adviseer altijd om de opening even schoon te maken en te ontvetten met een beetje alcohol. Draai dan het schroefje er voorzichtig op en kijk of het goed past. Schroef het weer open en smeer op de schroefdraad een beetje twee seconden lijm. Zo weet u zeker dat het assieraad niet meer open kan en u het veilig kan dragen.

Vindt u het niet prettig om het sieraad zelf te vullen?

Schaamt u zich daar niet voor! U kunt dat aan mij aangeven. U mag een klein beetje as, ongeveer een of twee theelepeltjes naar mij toe sturen. Ik vul het herinneringssieraad kosteloos voor u. De as die ik niet gebruikt heb stuur ik u terug.

Hoeveel as gaat er nu in een gedenksieraad?

Het is een puur symbolische hoeveelheid as die in een assieraad verwerkt wordt. We hebben het dan over bijvoorbeeld een half of een theelepeltjes as. Het hangt er ook van af welk assieraad u uitkiest. Kiest u voor een assieraad met glas? Dan haal ik uit de as een stukje bot dat ik fijn maal en dat komt dan in het sieraad.

Zijn de herinneringssieraden nu alleen voor dames?

Nee, absoluut niet! Natuurlijk zijn er ook hele mooie assieraden voor heren en ook voor kinderen. Voor mannen zijn er prachtige armbanden ook met vingerafdrukken. Vaak kiezen mannen voor wat stoerdere sieraden, zoals bijvoorbeeld in RVS.

Diegoart werkt alleen maar met edelmetalen als zilver en goud en met edelstaal als hoogwaardig RVS. De voordelen van deze materialen dat deze herdenkingssieraden van hoge kwaliteit zijn en mooi blijven.

Assieraden ook ter nagedachtenis van uw huisdier?

Onze huisdieren zijn belangrijk voor ons. Voor veel mensen zijn het ook gezinsleden. Ze geven veel liefde en laten je nooit in de steek. Ben je eenzaam of verdrietig? Zij zijn er en leggen een poot op je schoot. Als het huisdier dan sterft kunnen we intens verdrietig zijn. Hoe mooi is het dan om ze te herdenken en ook dicht bij ons te dragen in een assieraad. Er staat een mooie collectie op mijn website van asbedels en ashangers speciaal voor dieren.

Wat is een open of gesloten askamer?

Er word vaak gesproken over een open of gesloten askamer. Bij een open askamer is het mogelijk de as in het sieraad te zien. In de sieraden met transparante glasbolletjes is de as heel duidelijk te zien, maar niemand zal het als zodanig herkennen. Dat maakt mijn assieraden zo mooi. Bij een gesloten askamer zit de as verstopt in het sieraad en is de as niet te zien.

Wat is de levertijd van mijn assieraden?

De sieraden die u zelf kunt vullen zijn bijna altijd direct leverbaar en die heeft u in een of twee dagen al in huis. De sieraden met glas hebben een levertijd van ongeveer twee weken. Handgemaakte assieraden hebben een levertijd van twee tot vier weken.

Hoe worden assieraden ook wel genoemd?

  • Gedenksieraden
  • Asjuweeltjes
  • Ashanger
  • Rouwsieraden
  • Asbedels
  • Herinneringssieraden

Hoe onderhoud ik mijn assieraden?

Er zijn speciale zilver en goud doekjes. Hiermee kunt u het sieraad schoon wrijven. De glans van het herdenkingssieraad komt hiermee terug. Ook zijn er speciale dipbadjes voor gouden en zilveren sieraden. Hier hoeft u alleen maar het sieraad in onder te dompelen en daarna af te spoelen met water. Lees in ieder geval altijd de gebruiksaanwijzing.

Bij huishoudelijke taken is het verstandig de gedenksieraden af te doen en zo ook als u onder de douche gaat. Ook het gebruik in zee of chloorwater is het ten zeerste af te raden om uw assieraden om te houden. Herdenkingssieraden kunnen beschadigd raken door agressieve stoffen.

In het hoofdmenu in accessoires kunt u ook kiezen voor gedenkobjecten

Deze wanddecoraties zijn er om een speciaal hoekje in de kamer te maken waar u uw dierbare kunt herdenken. In de wanddecoratie zit vaak een glasbolletje waar u een lok haar of wat as in kunt bewaren. U kunt op het gedenkartikel een foto of/en eventueel een waxinelichtje zetten. Zo bent u gevoelsmatig toch dichtbij de persoon die u moet missen.